ALVAR AALTO TURUSSA

Ihmettele ja ihastu Aallon 1920-luvun vivahteikkaisiin rakennuksiin

ALVAR & AINO AALTO JA ERIK BRYGGMAN

Tällä kierroksella keskustellaan siitä, kuinka moderni arkkitehtuuri saapui Suomeen. Alvar Aalto, Aino Marsio-Aalto ja Erik Bryggman suunnittelivat Suomen ensimmäiset modernit rakennukset. Ensimmäiset modernit, eli funktionalistiset, rakennukset Suomessa on rakennettu Turkuun. Näemme kierroksella sekä muutosvaiheen rakennuksia, joista löytyy klassisia ja moderneja piirteitä, että kokonaan moderneja rakennuksia.

Opas vie teidät katsomaan Aallon kolmea rakennusta Turun keskustassa – Lounais-Suomen Maalaistentaloa, standardivuokrataloa sekä Turun Sanomien toimitaloa. Kierroksella nähdään myös Erik Bryggmanin rakennuksia samalta aikakaudelta.

Opas kertoo Aaltojen pariskunnan ajasta Turussa, kuinka heidän tyylinsä muuttuu 1920-luvun klassismista moderniksi heidän työskennellessään kansainvälisessä Turussa.

Kierros soveltuu sekä arkkitehtuurin ammattilaisille, että muuten vain aiheesta kiinnostuneille. Ammattitaitoiset oppaamme osaavat keskustella rakennuksista niin kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta kuin tarkkojen arkkitehtonisten yksityiskohtienkin kautta.

TURUN KESKUSTA

 • Kierroksen kesto

  1,5h

 • Hinta

  105 € (1-25 hlö)
  Yli 15 henkilön ryhmän ryhmänjohtaja ilmaiseksi.

 • Lähtöpaikka

  Kauppatori, Wiklundin puoleinen kulma.

 • Palvelukielet

  Suomi, englanti.

  Kysy muista kielistä erikseen.

 • Huomioi

  Kierros pääasiassa ulkona, varaudu sään mukaisin vaattein.

  Kierrokseen mahdollista liittää ruokailu ryhmälle. Kysy lisää!