PAIMION KIERROKSET

Tutustu Paimion runsaaseen sekä yllätykselliseen kulttuuri- ja historiatarjontaan

BUSSIKIERROKSET

Bussinvuokraus ei kuulu hintaan.

KÄSITYÖLÄISIÄ

Kesto 2-4 tuntia.

Käsityöläiskierros vie tutustumaan paimiolaisiin kädentaitajiin ja heidän työpajoihinsa. Kierroksen aikana on mahdollista tehdä myös ostoksia. Kierros alkaa tai päättyy Käsityömuseo Miilaan, jossa pääsee tutustumaan käsityön historiaan oppaan johdolla.

Kierroksen pituus määräytyy käytävien kohteiden perusteella ja voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden mukaisesti.

OSTOKSIA JA KULTTUURIA

Kesto 6 tuntia.

Järjestettävissä kesä-elokuussa.

Retkellä tutustutaan paimiolaiseen maaseutuun, vieraillaan patsasmetsässä ja tehdään ostoksia suoraan tuottajien omissa puodeissa. Välissä käydään kahvilla viihtyisässä pikku-kahvilassa, jota ympäröi upea puutarha (kahvitus ei sisälly hintaan).

OPASTETTU KIERROS PAIMION HISTORIAAN

Kesto 1,5 tuntia.

Opastetun kierroksen Paimion historiaan voi varata erillisenä tai liittää ”Päivä Paimiossa” – retkeen. Kierroksella opas kertoo Paimion pitkästä historiasta ja näemme paimiolaisten tärkeitä paikkoja kivikaudelta nykyaikaan. Paimiossa on ollut kauppapaikka jo silloin, kun Turun kaupungin alueet olivat vielä merenpohjaa. Kuljemme kolmen kirkonpaikan kautta, ihmettelemme matkalle osuvien tiennimien alkuperää ja näemme muun muassa jättiläisten asuttaman vuoren.

KÄVELYKIERROKSET

Kierrokset on mahdollista kiertää oppaan kanssa tai omatoimisesti kaupungin sivuilta löytyvän kartan avulla. Kävelykierrokset on suunniteltu niin, että matkan varrella on penkkejä, joilla voi levähtää. Kierrosten pituudet ovat 2-3 km.

ARKKITEHTUURIA ERI AIKAKAUSILTA

Opas johdattaa näkemään eri aikakausien rakennuksia ja haastaa pohtimaan arkkitehtuurin eroja ja yhtäläisyyksiä sekä yhteensopivuutta kaupungin keskustassa.

PATSASTELUA VISTALLA

Opas kertoo tarinoita patsaiden takana – miksi Vistalle on pystytetty Raivaajapatsas ja mikä merkitys on talo seinässä olevalla muistolaatalla.

MUUT

PÄIVÄ PAIMIOSSA -PAKETTI

Sisältää vierailut Paimion parantolassa, Sähkömuseossa, käsityömuseo Miilassa sekä lounaan ja valitsemanne opastetun kierroksen. Kierros voi olla esim. Paimion historia-bussikierros, joku kävelykierroksistamme, käynti vesivoimalaitoksella tai jotakin muuta. Ota yhteyttä, niin tehdään teidän päivästänne Paimiossa unohtumaton elämys!

TEEMAKIERROKSET PARANTOLASSA

Paimion Parantolassa keskitytään moderniin arkkitehtuuriin ja funktionalismiin. Perusesittelyn lisäksi voitte pyytää ryhmällenne teemakierrosta, jossa opas kertoo laveammin valitusta teemasta.

Teemavaihtoehtoja:

Alvar Aalto arkkitehtina.

Aallon ja Bryggmanin yhteistyö.

Tuberkuloosi Suomessa.

Suomi 1930-luvulla.

Teemakierroksen kesto yhdessä peruskierroksen kanssa 1,5-2 tuntia. Pelkkä peruskierros 1 tunti.